Styregruppe vedr. ny skolestruktur

Vil du være med i Styregruppen Herskind – Det Unikke Fællesskab, kan du kontakte Else Thomsen på mail: et@spag.dk.

AF AVIAJA DAHL KILT

Allerede i starten af december stak Landsbyrådet og fællesbestyrelsen for Herskind Skole og Børnehus hovederne sammen for at få et samarbejde om den nye skolestruktur op at køre.

Der blev tænkt og deltaget i Stjærs Tingstedsmøde om samme sag, og vi satte os grundigt ind i de politiske principper. Vi ville planlægge et borgermøde, hvor vores borgere i Herskind skoledistrikt kunne informeres om kommunens udfordring og politiske principper for ny skolestruktur.

Lokal politiker kunne desværre ikke deltage

Vi spurgte Trine Frengler, Herskind borger, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og formand for Undervisnings- og Børneudvalget, om hun kunne være tilstede ved borgermødet lørdag den 4. januar. 

Desværre var Trine allerede da booket til anden side, men Fællesbestyrelsen og Landsbyrådet besluttede at fastholde datoen, da det primære mål var at informere borgere i Herskind skoledistrikt og give alle mulighed for at stille spørgsmål og snakke med hinanden. Yderligere ville vi gerne afholde mødet inden 8. januar, hvor Undervisnings- og Børneudvalget havde næste udvalgsmøde.

Heldigvis havde andre politikere mulighed for at deltage og således deltog næstformand for Undervisnings- og Børneudvalget Søren Erik Pedersen (V), John Haarup Laursen (O) og Søs Elmstrøm (F).

Tak for opbakningen – arbejdet fortsætter

Vi vil fra Landsbyrådet og Fællesbestyrelsen for Herskind Skole og Børnehus takke for den store opbakning og den gode positive tone på mødet. Der er allerede flere byrådspolitikere, der har fortalt om, hvor positivt og informativt det var, at være til vores møde her i Herskind. Så vi er på rette spor! 

Nu gælder det om, for den nye koordineringsgruppe, at lægge en plan og få byrådet overbevist om, at det er en dårlig idé at nedlægge overbygningen på Herskind Skole. Og det vil vi arbejde hårdt på de næste mange måneder. 

Der kan ses indlæg om vores møde hos Midtjyllands Avis, Galten Folkeblad og hos TV2 Østjylland. Og her kan du læse arbejdsgruppens brev til medierne om mødet.