Naturen omkring os

PerCK   AF PER CLAUSON-KAAS


Her i Herskind har vi også et fint fugletårn ved Engvej ned til Lyngbygårds å med god udsigt til å løbet, de små søer og afgræssede marker, hvor køerne går.

Den 1. maj 2016 stillede jeg mig, som jeg så tit har gjort, op i tårnet med kikkert og teleskop (som kan lånes hos mig). Bare en time for at se hvor mange forskellige fugle, her i 4 m. højde man kunne komme til at se. En dejlig oplevelse bare at falde til ro og lade fuglene komme til en. Ganske imponerende hvad der var.

Lige foran tårnet i den lille sø stod der 2 hvidklire, 13 svaleklire, 1 gravand, 7 par grågæs med omkring 30 unger, 3 hættemåger, gråand med ællinger, et par troldænder, 6 viber nogle lå på æg, 3 krikænder samt nogle af vore almindelige småfugle.

Fugletårn

Også musvåge, tårnfalk og rørhøg passerede, og flere gange kom fiskehejrerne forbi for at hente mad til deres lille koloni oppe i skoven. Ja på den time kunne så tælles 23 forskellige arter plus en ræv, der luntede afsted et godt stykke ude på marken. Ja står man lige så stille opmærksomt, er der meget at se, og hver måned giver nye oplevelser.

Det er der mange, der nyder godt af, når de går ned til Lyngbygaards å for at sætte sig på bænken ved å løbet, hvor nattergalen her i juni mdr. synger på fuldt, bestiger fugletårnet eller tager Sporet til mergelgraven gennem Herthas marker. Jeg tror, der er omkring 2000 besøgende i løbet af året.

Lading Sø

Nordøst for Skivholme ligger Lading Sø hvor du en sommeraften kan høre Nattergalen synge. Søen er i øvrigt kendt for sine lidt sjælne fugle.
Lading Sø

Sporet og naturen omkring Herskind

Syd for Herskind er der en afmærket rute på ca. 4 km Ruten er afmærket med gule trekanter på pæle og tager dig forbi en gammel mergelgrav, et udsigtspunkt, Lyngbygård å, Herskind bæk og slutter i Herskind by. En smuk naturoplevelse for hele familien.
Læs mere om ruten og hent et kort her:

 

God tur!